سرگیجه و گرفتگی عضلات از عوارض قرص لوزارتان است؟ | دکتر آرزو خسروی متخصص قلب

لوزارتان به تنهایی یا همراه با سایر داروها برای درمان فشار خون بالا (BP) استفاده می شود. شاید بخواهید در رابطه با عوارض مصرف قرص لوزارتان یا همان کوزار بدانید.

فشار خون بالا به مقدار کارکرد قلب و عروق می افزاید. اگر این روند برای مدت زمانی طولانی ادامه داشته باشد، در کارکرد صحیح قلب و عروق خونی اختلال ایجاد می شود. این اختلال در کارکرد قلب و عروق خونی می تواند به مغز، و کلیه ها آسیب  برساند و در نتیجه منجر به سکته مغزی، نارسایی قلبی یا کلیه شود. درمان و کاهش فشار خون با این دارو می تواند خطر سکته های مغزی و قلبی را به حداقل برساند. در این مقاله اطلاعاتی راجع به این دارو به شما ارائه می کنیم.

لوزارتان ( کوزار ) چگونه کار می کند؟

لوزارتان (کوزار) برای درمان فشار خون بالا یا انواع خاصی از بیماری های کلیوی استفاده می شود. لوزارتان (کوزار) با جلوگیری از اثر آنژیوتانسین II، هورمونی که باعث باریک شدن (انقباض) رگ های خونی و افزایش فشار خون می شود، عمل می کند. انسداد آنژیوتانسین II، رگهای خونی را که باعث کاهش فشار خون می شود، گشاد می کند. لوزارتان همچنین باعث دفع نمک از کلیه می شود.

لوزارتان (کوزار) به گروهی از داروها معروف است که به عنوان مسدود کننده های گیرنده آنژیوتانسین II شناخته می شوند ( ARB ). همچنین با عنوان لوسارتان معرفی می شوند. در درمان فشار خون بالا در بزرگسالان و کودکان بالای شش سال استفاده شود.به منظور کاهش خطر سکته در افراد مبتلا به فشار خون بالا و هیپرتروفی بطن چپ استفاده شود.

ثابت شده است که کاهش فشار خون خطر وقایع قلبی عروقی کشنده و غیر کشنده (مانند حمله قلبی یا سکته) را کاهش می دهد. در درمان بیماری های کلیوی در افراد مبتلا به دیابت نوع دو با سابقه فشار خون بالا و افزایش کراتینین و پروتئین ادرار کاربرد دارد. البته ممکن است در افرادی که بیش از یک نوع بیماری قلبی دارند ، درمان ترجیحی باشد.ق رص های لوزارتان (کوزار) برای افرادی که در بلعیدن مشکل دارند، توصیه نمی شود.

قرص لوزارتان با سه دوز : ۲۵ میلی گرم ، ۵۰ میلی گرم و ۱۰۰ میلی گرم در دسترس است.

عوارض قرص لوزارتان (کوزار) چیست؟

اگر سن شما بین ۱۸ تا ۶۰ سال است و هیچ داروی دیگر مصرف نمی کنید، یا هیچ بیماری دیگری ندارید، عوارض جانبی که احتمالاً تجربه خواهید کرد عبارتند از:

  • سرگیجه
  • گرفتگی بینی
  •  عفونت در مجاری هوایی فوقانی (سرماخوردگی)
  •  کمردرد

اسهال، خستگی و پایین بودن قند خون نیز در افراد مبتلا به دیابت نوع دو که لوزارتان مصرف می کنند گزارش شده است.سرفه مداوم (اگرچه خطر سرفه با لوزارتان کمتر از مهار کننده های ACE مانند کاپتوپریل است).به ندرت ممکن است باعث ایجاد آنژیوادم شود ( تورم لایه های عمیق پوست که در صورت تأثیر بر گلو می تواند سلامتی را تهدید کند).ممکن است سطح پتاسیم را در بدن افزایش دهد. به طور کلی نباید با مکمل های پتاسیم یا سایر داروهایی که پتاسیم را نگه می دارند تجویز شود. سطح پتاسیم ممکن است نیاز به نظارت مداوم داشته باشد.

دوز لوزارتان ممکن است در افراد مبتلا به بیماری کبد نیاز به کاهش داشته باشد.

عوارض قرص لوزارتان (کوزار) در دوران بارداری

نباید در دوران بارداری استفاده شود. اگر خانمی در حین مصرف لوزارتان ناخواسته باردار شود ، باید بلافاصله مصرف آن را قطع کند. زیرا داروهایی مانند لوزارتان می تواند باعث آسیب یا مرگ جنین در حال رشد شود.

خطرات احتمالی و عوارض مصررف قرص لوزارتان (کوزار) 

خطر بروز نارسایی حاد کلیه در افرادی که این دارو را مصرف می کنند وجود دارد. افرادی که عملکرد کلیه آنها به فعالیت سیستم رنین-آنژیوتانسین (که شامل هورمون آنژیوتانسین II است) وابسته است مانند افرادی که دچار تنگی شریان کلیوی ، بیماری مزمن کلیه، نارسایی احتقانی قلب شدید یا کمبود آب بدن هستند بیشتر در معرض خطر هستند. عملکرد کلیه باید به طور دوره ای در این افراد کنترل شود. در افرادی که کاهش قابل توجهی در عملکرد کلیه دارند احتمالاً لازم باشد مصرف لوسارتان را قطع کنند.

توجه: به طور کلی افراد سالمند یا کودکان، افرادی که دارای شرایط سلامتی خاصی هستند (مانند مشکلات کبدی یا کلیوی ، بیماری های قلبی، دیابت، تشنج) یا افرادی که داروهای دیگری مصرف می کنند بیشتر در معرض عوارض جانبی گسترده تری هستند. لوزارتان ممکن است باعث افت فشار خون شود به ویژه هنگام تغییر وضعیت از حالت نشسته یا دراز کشیده به حالت ایستاده. این ممکن است باعث سرگیجه شود و خطر زمین خوردن را افزایش دهد. اگر این اتفاق برای شما افتاد با پزشک خود صحبت کنید.

 در مواردی وجود ورم در پاها، مچ پا یا دستان و افزایش وزن غیرقابل توجیه میتواند نشانه کار نکردن کلیه ها باشد. البته در برخی افراد این نشانه ها گویای نارسایی قلبی است.

نکات

می تواند با غذا یا بدون غذا استفاده شود. این دارو میتواند عملکرد کلیه را در برخی افراد بهبود بخشد. افرادی که با این دارو درمان می شوند باید به اندازه کافی مایعات و آب مصرف کنند و سطح الکترولیت نرمال داشته باشند. قبل از شروع مصرف این دارو اطمینان حاصل کنید که آب کافی به بدنتان می رسد. چرا که مصرف آن ممکن است باعث کاهش قابل توجه فشار خون در افرادی شود که در هنگام شروع دارو از کمبود آب یا کم شدن نمک برخوردار هستند. کمبود آب بدن یا عدم تعادل الکترولیت باید قبل از شروع دارو اصلاح شود.مقدار دوز لوزارتان بسته به نحوه پاسخ به آن نیاز به تنظیم دارد.

ممکن است با داروهای دیگری که برای کاهش فشار خون نیز استفاده می شوند (مانند دیورتیک ها) تجویز شود.

دیورتیک ها و نارسایی قلبی

 پاسخ و اثربخشی

در سطح اوج خود ، لوزارتان ۸۵٪ از اثرات آنژیوتانسین II را مهار می کند و ۲۵ تا ۴۰٪ این مهار به مدت ۲۴ ساعت ادامه دارد. ممکن است یک هفته طول بکشد تا اثرات قابل توجهی در کاهش فشار خون یا کلیه مشاهده کنید. حداکثر اثرات آن در ۳ تا ۶ هفته رخ می دهد. هیچ تأثیری در بازگشت داروی لوزارتان مشاهده نشده است. اثرات لوزارتان ممکن است در افرادی که دچار کمبود آب بدن هستند افزایش یابد.

 تداخلات دارویی لوزارتان

داروهایی که با لوزارتان تداخل دارند ممکن است اثر آن را کاهش دهند. همچنین ممکن است بر مدت زمان اثر آن تأثیر بگذارند. عوارض جانبی قرص لوزارتان را افزایش دهند یا در صورت مصرف با آن اثر کمتری داشته باشند. تعامل بین دو دارو همیشه به این معنی نیست که شما باید یکی از داروها را قطع کنید. در مورد چگونگی کنترل تداخلات دارویی با متخصص قلب و عروق صحبت کنید.

داروهای رایج که ممکن است با لوزارتان تداخل داشته باشند عبارتند از:

  • آلیسکیرن
  • آمیفوستین
  • ضد تشنج ، مانند فنوباربیتال
  • عوامل ضد قارچی مانند فلوکونازول
  • عوامل ضد روان پریشی (ممکن است باعث کاهش فشار خون شود)، مانند آریپیپرازول یا کلوزاپین
  • آسپرین
  • آزاتیوپرین
  • بوپروپیون
  • سیکلوسپورین
  • داروهای مدر، مانند آمیلوراید
  • هپارین
  • لوودوپا
  • لیتیوم
  • NSAID ها مانند ایبوپروفن، دیکلوفناک یا ناپروکسن
  • سایر ARB ها (مانند کندزآرتان یا ایربسارتان) یا مهار کننده های ACE (مانند کپتوپریل یا لیزینوپریل)
  • بازدارنده های فسفودی استراز-5 ، مانند سیلدنافیل
  • مکمل های پتاسیم
  • آرام بخش ها، مانند تمازپام و زولپیدم
  • تریموپریم

افرادی که دیابت دارند در صورت مصرف داروی دیابت، از جمله انسولین، لوسارتان همچنین ممکن است باعث کاهش سطح قند خون، بیش از حد انتظار شود. بنابراین لازم است این افراد بیش از گذشته، بر مقدار قند خون خود نظارت داشته باشند.

توجه داشته باشید که این لیست همه گیر نیست و فقط داروهای رایج را شامل می شود که ممکن است با لوسارتان تداخل داشته باشند. برای داشتن لیست کاملی از تداخلات، باید به اطلاعات تجویز شده برای لوسارتان مراجعه کنید.


دکتر آرزو خسروی متخصص قلب و عروق و فلوشیپ اکوکاردیوگرافی

جهت مراجعه حضوری به مطب با نوبت دهی تماس بگیرید.


امتیاز به این مطلب :

جهت درج امتیاز بر روی ستاره کلیک کنید

امتیاز متوسط 1 / 5. امتیاز شما: 1

هیچ نظری تا کنون ثبت نشده ! اولین نفر باشید.

مطب دکتر آرزو خسرو متخصص قلب و عروق

دکتر آرزو خسروی متخصص قلب و عروق و فلوشیپ اکوکاردیوگرافی

دکتر آرزو خسروی از برجسته ترین متخصصین قلب و عروق در تهران و فلوشیپ اکوکاردیوگرافی و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله تهران می باشند. دکتر خسروی، عضو انجمن اکوکاردیوگرافی ایران، اروپا و آمریکا در زمینه انجام انواع تست قلب، انواع اکوکاردیو گرافی برای خانم ها و آقایان محترم آماده ویزیت بیماران عزیز در مطب و بیمارستان های طرف قرارداد می باشد.

اشتراک گذاری :