داروی تراستوزوماب یا هرسپتین یک داروی متمرکز سرطان است که با آسیب قلبی ارتباط داده شده است.
با این حال، برخی از بیماران علاوه بر تراستوزوماب، از قبل یا به طور همزمان شیمی درمانی با پایه آنتراسایکلین نیز دریافت می کردند. بروز آسیب قلبی در گروهی از این افراد که لیزینوپریل یا کارودیلول نیز مصرف می کردند به نصف کاهش یافت. لیزینوپریل و کارودیلول به ترتیب از دسته دارو های مهار کننده آنزیم مبدل آنژیوتانسین و بتا بلاکر ها می باشند.داروی هرسپتین
یافته ها نشان می دهند هیچکدام از دارو های کارودیلول و لیزینوپریل، تفاوتی در شرایط زنانی که تحت یک دوره استاندارد درمان با تراستوزوماب قرار دارند ایجاد نمی کنند. با این حال، این دارو ها در افراد دارای سابقه درمان با آنتراسایکلین می توانند از قلب محافظت کرده و مصرف آن ها باید در نظر گرفته شود.
فهرست مطالب
Toggleعوارض داروی هرسپتین
عوارض داروی سرطان سینه بر قلب و سایر اعضای بدن می تواند شامل موارد زیر باشد:
فشار خون بالا
درد کمر یا مفصل
گر گرفتگی
سر درد
اسهال
این مطالعه در حال افزایش آگاهی درباره این موضوع است که برخی درمان های سرطان می توانند با نارسایی یا دیگر مشکلات قلبی در ارتباط باشند.
در حالی که مطالعات کوچک تر بر کارآمدی این دارو های قلبی رایج در محافظت از مسمومیت قلبی ناشی از داروی آنتراسایکلین تحقیق کرده اند، این آزمایش یکی از اولین و بزرگترین تحقیقاتی است که توانایی یا عدم توانایی این دارو ها در جلوگیری از بروز مشکلات قلبی ناشی از تراستوزوماب و جلوگیری از نیاز قطع یک درمان احتمالی زندگی بخش را ارزیابی می کند.
همچنین بخوانید: عوارض داروی شیمی درمانی بر قلب
سرطان سینه و نارسایی قلبی
این نوع سرطان یکی از تهاجمی ترین انواع سرطان است. با این حال، گولین بیان دارد که برخی مطالعات نشان داده اند حداکثر تا 1 نفر از هر 4 زنی که این درمان را دریافت کرده است مشکلاتی از جمله علائم حمله قلبی را تجربه کرده است.
نارسایی قلبی ، بیماری است که در آن قلب ضعیف شده و نمی تواند جهت پاسخگویی به نیاز های بدن مقدار خون کافی را پمپاژ کند. این وضعیت به دستورالعمل های بالینی شدیدتری منجر شده که اظهار دارند زن مبتلا باید قبل از شروع مصرف داروی تراستوزوماب از طریق اکوکاردیوگرافی یا دیگر روش های تصویر برداری غربالگری شده و نسبت پمپاژ خون به میزان خون رسانی قلب وی ارزیابی شود. برای آشنایی با نحوه انجام آزمایش اکو قلب در مطب دکتر آرزو خسروی کلیک کنید.
میزان کاهش خون رسانی، حجمی از خون است که با هر ضربان قلب از بطن چپ، مهم ترین حفره تپنده قلب، خارج می شود. در صورتی که این مقدار کمتر از 50 درصد (حد پایین بازه عادی) باشد، این افراد واجد شرایط مصرف داروی تراستوزوماب بر اساس استاندارد های عملی رایج نیستند.
شرایط بسیار دشواری است زیرا در حالی که مایل به آسیب دیدن قلب نیستیم، از طرف دیگر نیز نمی خواهیم از احتمال درمان یک سرطان جلوگیری کنیم. به دلیل وجود این فرایند غربالگری اولیه، ما از تجویز برخی از این دارو های زندگی بخش بالقوه امتناع می کنیم.
در حالی که شیمی درمانی آنتراسایکلین می تواند اثراتی طولانی مدت و آسیبی احتمالا غیر قابل برگشت به عضله قلب وارد کند، درمان با تراستوزوماب با کاهشی خفیف تر و اغلب موقتی در عملکرد قلب ارتباط داده شده است.
اطلاعات ما تایید می کنند که آنتراسایکلین ها دارو هایی تهاجمی بوده و نسبت به تراستوزوماب آسیب بسیار بیشتری به عضله قلب می رسانند.
این آسیب می تواند در اثر مصرف قبلی این نوع شیمی درمانی ایجاد شده باشد. بنابراین، با اینکه کسر تخلیه بیمار عادی بوده و اجازه شروع مصرف تراستوزوماب را به آن ها می دهد اما امکان دارد قلب آن ها از قبل آسیب دیده باشد.
تأثیر داروهای مختلف بر عملکرد قلبی
هیچکدام از دارو های لیزینوپریل یا کارودیلول در زمینه پیشگیری از مسمومیت قلبی ایجاد شده توسط تراستوزوماب یا پیشگیری از اختلالات مرتبط در درمان تفاوت چندانی با داروی شاهد نداشتند. با این حال، در بیمارانی که به وسیله آنتراسایکلین ها درمان شده بودند، این دارو های قلبی در حفظ کاهش خون رسانی بطن چپ (توانایی پمپاژ قلب) موثر بودند.
کارودیلول و لیزینوپریل افت عملکرد قلب را به نصف رسانده که این پدیده تفاوتی چشمگیر بود. تفاوت هر کدام از این دارو ها نسبت به دارو نما به ترتیب 0.49 و 0.53 بود. اثرات نامطلوب قلبی در میان این سه گروه مشابه بوده و بروز آن ها در بیماران مصرف کننده دارو نما، کارودیلول و لیزینوپریل به ترتیب 32، 29 و 30 درصد بود.
عوارض جانبی رایج فشار خون پایین و گیجی بود که در گروه مصرف کنندگان کارودیلول خفیف تر بود. کارودیلول بهتر تحمل می شود.
اما طبق مطالعات در صورتی که فرد به سرطان پستان مبتلا بوده، متخصص سرطان او مایل به تجویز هرسپتین بوده و سابقه مصرف آنتراسایکلین را داشته باشد شانس بهتری در اجتناب از ابتلا به افت عملکرد قلب دارد. همچنین، در صورتی که این فرد از قبل لیزینوپریل یا کارودیلول (هر کدام که بهتر تحمل می شود) مصرف کند، می تواند بدون آسیب دیدن قلب خود مصرف هرسپتین را آغاز کند.
او بلافاصله تاکید می کند که تمامی درمان های سرطان سبب ایجاد مشکلات قلبی نشده و برای آن مواردی که این مشکلات را ایجاد می کنند امکان دارد راه هایی احتمالی جهت به حداقل رساندن آسیب قلبی مرتبط وجود داشته باشد.
این آزمایش اطلاعات مهمی را به پزشکان می دهد تا در هنگام برنامه ریزی برای درمان های سرطان بیماران پر خطر از آن ها استفاده کنند.
این مطالعه به دلیل اینکه در سطوح اولیه سرطان های HER2 مثبت، امکان استفاده از آنتراسایکلین را به متخصص سرطان می دهد از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. رژیم های درمانی با پایه آنتراسایکلین برای بیماران پر خطر موثر تر بوده اما مسمویت قلبی بالای آن ها مصرفشان را محدود می کند. محققان به تحلیل اطلاعات و ارزیابی چگونگی تاثیر گذاری مصرف دارو های قلبی در کنار درمان های متمرکز سرطان بر وسعت اختلال عملکردی قلب، مدت پایداری و امکان یا عدم امکان احیای آن ادامه خواهند داد.