علائم بیماری قلبی کدام است؟
بیماری قلبی طیفی از شرایطی را توصیف می کند که قلب را تحت تاثیر قرار می دهند. در این مقاله به بررسی علائم بیماری قلبی و علائم ناراجتی قلبی می پردازیم.
عبارات ناراحتی قلبی بیماری قلبی و بیماری قلبی عروقی اغلب به جای یکدیگر استفاده می شوند. بیماری قلبی عروقی عموما به وضعیتی گفته می شود که طی آن عروق خونی باریک یا مسدود می شوند و می تواند به یک حمله قلبی، درد قفسه سینه (آنژین) یا سکته مغزی منجر شود.
دیگر شرایط قلبی، مانند آن هایی که عضله قلب، دریچه ها یا ضربان را تحت تاثیر قرار می دهند نیز انواعی از بیماری های قلبی در نظر گرفته می شوند. با داشتن یک سبک زندگی سالم، می توان از انواع بسیاری از بیماری های قلبی پیشگیری کرد یا آنها را درمان کرد.
فهرست موضوعات
علائم بیماری قلبی
علائم بیماری قلبی به نوع بیماری قلبی که فرد به آن مبتلا می باشد، بستگی دارد.
علائم بیماری قلبی ناشی از آریتمی های قلبی
به ضربان غیرعادی قلب، آریتمی قلبی می گویند. در این شرایط ممکن است قلب فرد ضربانی بسیار سریع، بسیار کند و یا غیرعادی داشته باشد. علائم آریتمی های قلبی شامل موارد زیر می شوند:
- لرزش در قفسه سینه
- تپش قلبی شدید (تاکی کاردی)
- تپش قلبی آهسته (برادی کاردی)
- درد یا ناراحتی قفسه سینه
- تنگی نفس
- احساس سبکی در سر
- گیجی
- غش کردن (سنکوپ) یا حالت نزدیک به غش
علائم بیماری قلبی ناشی از نقص قلبی
نقایص قلبی مادرزادی که جدی هستند معمولا به سرعت پس از تولد نمایان می شوند. علائم نقص قلبی در کودکان می تواند شامل موارد زیر شوند:
- رنگ پوست آبی یا خاکستری رنگ پریده (سیانوز)
- تورم در پاها، شکم و نواحی دور چشم
- تنگی نفس حین تغذیه در نوزادان که می تواند به کمبود وزن نیز منجر شود.
نقایص قلبی مادرزادی که کمتر جدی هستند، معمولا تا کودکی یا بزرگسالی تشخیص داده نمی شوند. نشانه ها و علائم نقایص قلبی مادرزادی که فورا حیات فرد را تهدید نمی کنند، شامل موارد زیر می شوند:
- ابتلای آسان به تنگی نفس در حین ورزش کردن یا فعالیت
- به آسانی خسته شدن در حین انجام ورزش یا فعالیت
- تورم در دست، پا یا مچ پا
علائم بیماری قلبی ناشی از کاردیومیوپاتی
در مراحل اولیه کاردیومیوپاتی (ضعف عضله قلب)، فرد ممکن است دارای هیچ علامتی نباشد. همگام با بدتر شدن وضعیت بیمار، نشانه های درد قلب می توانند شامل موارد زیر شوند:
- تنگی نفس در حال استراحت و یا ورزش کردن
- تورم در پاها، مچ پا یا مچ به پایین
- خستگی
- تپش های قلبی غیرعادی که سریع، پر قدرت یا همراه با لرزش احساس می شوند.
- گیجی، احساس سبکی در سر و غش کردن
علائم بیماری آترواسکلروز
علائم بیماری قلبی عروقی می تواند در زنان و مردان متفاوت باشد. برای مثال، در مردان احتمال بروز علامتی مانند درد قفسه سینه بیشتر است. این در حالیست که در زنان احتمال وجود علائمی دیگر مانند تنگی نفس، حالت تهوع و خستگی شدید همراه با درد قفسه سینه بیشتر است. علائم می توانند شامل موارد زیر شوند:
- درد، تنگی، فشار و ناراحتی در قفسه سینه
- تنگی نفس
- درد، بی حسی، ضعف و سردی در پا ها و دست ها، در صورتی که عروق خونی آن قسمت از بدن تنگ شده باشند.
- درد در گردن، فک، حلق و ناحیه بالایی شکم یا کمر
ممکن است تا زمانی که فرد دچار حمله قلبی، آنژین، سکته مغزی یا انواع نارسایی قلبی نشود، تشخیص داده نشود که او به بیماری قلبی عروقی مبتلا می باشد.
مهم است که نگران علائم بیماری قلبی و عروقی باشید و صحبت کردن درباره نگرانی ها با پزشک ضروری می باشد. گاهی اوقات بیماری قلبی عروقی می تواند توسط آزمایشات معمولی تشخیص داده شود.
علائم بیماری قلبی ناشی از عفونت های قلبی
اندوکاردیت عفونتی است که لایه درونی قلب را که جدا کننده حفرات و دریچه های قلب از یکدیگر است، تحت تاثیر قرار می دهد. علائم عفونت قلبی می توانند شامل موارد زیر شوند:
- تب
- تنگی نفس
- احساس ضعف یا خستگی
- تورم در پاها یا شکم
- تغییر در ریتم قلب
- سرفه های خشک یا مداوم
- ضایعات پوستی یا لکه های پوستی غیر عادی
علائم بیماری قلبی ناشی از بیماری قلبی دریچه
قلب دارای چهار دریچه (دریچه های آئورتی، میترال، ریوی و سه لختی) می باشد که جریان خون مستقیم را به روی قلب باز کرده یا می بندند.
دریچه ها ممکن است با شرایط مختلفی که موجب تنگی (استنوسیس)، نشت (برگشت خون یا نارسایی) یا بسته شدن نامناسب (افتادگی دریچه) می شوند، آسیب ببینند. بسته به اینکه کدام دریچه به درستی عمل نمی کند، علائم بیماری دریچه های قلب می تواند شامل موارد زیر شود:
- خستگی
- تنگی نفس
- ضربان غیرعادی قلب
- تورم پا یا مچ پا
- درد قفسه سینه
- غش کردن (سنکوپ)
مقاله پیشنهادی دکتر خسروی: علائم ناراحتی قلبی در زنان چیست؟
علائم قلب درد چیست؟
مشکلات قلبی عامل اصلی مرگ و میر در ایالات متحده است. بنابراین مهم است که قلب و وضعیت سلامتی آن را درک کنید. بسیاری از علائم هسدار دهنده بیماری های قلبی وجود دارند که شما آن ها را جدی نمیگیرید و مسئله ای پیش پا افتاده می پندارید. برخی از علائم درد قلب که نشانه های بیماری قلبی خطرناکی هستند و سریعا باید به نزد پزشک متخصص قلب عروق مراجعه نمایید عبارتند از:
- درد در شانه و سینه
- مشکل خروپف در خواب
- ضربان قلب نامنظم
- تنگی نفس مداروم
- خستگی و بی حالی
- مشکل در روابط جنسی
علائم قلب سالم
اگر به دنیال یک زندگی طولانی هستید در مرحله اول باید از سالم بودن قلب خود اطمینان حاصل کنید برخی از علائم قلب سالم عبارتند از:
ضربان قلب نرمال: ضربان قلب شما باید به طور معمول بین 60 تا 100 ضربان در دقیقه باشد.
فشار خون نرمال: میزان فشار خون زیر 120/80 در محدوده سالم است. عدد اول، 120 ، فشار شریانی شما را اندازه گیری می کند در حالی که عدد دوم، 80 ، فشار عضله قلب شما را اندازه گیری می کند. فشار بالاتر از 130/80 ، فشار خون بیش از حد نشان داده شده است که می تواند منجر به حمله قلبی یا سکته شود.
سلامت دهان و دندان: لثه های دردناک و خونریزی لثه می توانند هشدار اولیه برای بیماری های قلبی باشند.
سطح انرژی: هنگامی که قلب شما کار خود را به طور منظم انجام می دهد، بدن شما اکسیژن و مواد مغذی مورد نیاز خون را دریافت می کند و انرژی کافی برای شما را تأمین می کند. خستگی مزمن می تواند نشانه هشدار دهنده مشکلات قلبی باشد.
زمان مراجعه به پزشک
اگر فرد دارای علائم زیر باشد، باید فورا به دنبال مراقبت پزشکی اورژانسی باشد:
- درد قفسه سینه
- تنگی نفس
- غش کردن
بیماری قلب هنگامی که در اوایل تشخیص داده می شود، راحت تر درمان می شود. بنابراین فرد باید با پزشک درباره نگرانی های مرتبط با سلامت قلب خود صحبت کند.
اگر نگران ابتلا به بیماری قلبی هستید، با پزشک خود درباره اقداماتی که می توانید جهت کاهش خطر ابتلا به بیماری قلبی انجام دهید، صحبت کنید. این نکته هنگامی که سابقه خانوادگی این بیماری را داشته باشید به گونه خاصی اهمیت می یابد.
اگر بر اساس علائم و نشانه های جدیدی که در شما بروز کرده، فکر می کنید که به بیماری قلبی مبتلا هستید، یک وقت ملاقات با پزشک خود تنظیم کنید.
دکتر آرزو خسروی متخصص قلب و عروق و فوق تخصص اکوکاردیوگرافی
برای پرسش از دکتر بر روی مشاوره پزشکی کلیک کنید.
جهت آسایش و حفظ سلامتی شما بیماران عزیز از اول فروردین ماه، سیستم ویزیت آنلاین در این سایت فعال شده است. شما می توانید به جای پرسش از دکتر و یا مراجعه حضوری، به صورت تلفنی با پزشک متخصص صحبت کنید. برای این کار روی ویزیت تلفنی کلیک کنید