تپش قلب و سایر عوارض کرونا بر قلب
در حالی که بیشتر مباحث پیرامون کووید-۱۹ در مورد اثرات مخربی است که این ویروس می تواند بر روی ریه های شما داشته باشد، تحقیقات نشان داده اند که این ویروس همچنین می تواند باعث تورم بالقوه خطرناک و ضعف عضلانی قلب نیز شود. دکتر آرزو خسروی متخصص قلب، در ادامه از ارتباط بین کرونا و تپش قلب بیشتر میگویند. جهت مشاهده آدرس مطب روی نقشه و ارتباط با نوبت دهی مطب کلیک کنید.
تاثیرات ویروس کرونا بر قلب
در حالی که تاثیر ویروس کرونا بر سلامت قلب هنوز به طور کامل شناخته نشده است، اما برخی از موارد در رابطه با کرونا و قلب تائید شده اند که عبارتند از:
گر چه ویروس کرونا بیشتر روی ریه ها تاثیر می گذارد، اما این ویروس می تواند مستقیما به اندام های دیگر نیز حمله کند.
کرونا در درجه اول یک عفونت تنفسی است، اما ممکن است هنگام گردش در خون به اندام های دیگر نیز حمله کند. اگر ویروس مستقیما روی قلب تاثیر بگذارد (میوکاردیت)، می تواند باعث بروز درد در قفسه سینه، ریتم غیر طبیعی قلب و نارسایی قلب شود. عفونت پوشش قلب (پریکاردیت)، نیز می تواند باعث بروز درد قفسه سینه و ریتم غیر طبیعی قلب شود.
پاسخ ایمنی به یک عفونت شدید ایجاد شده به وسیله ی کووید ۱۹، ممکن است باعث آسیب به قلب شود.
در برخی از موارد، بیمارانی که از ویروس کرونا رنج می برند، سیستم ایمنی بدن آن ها بیش از حد واکنش از خود نشان می دهند و این باعث ایجاد سطح خطرناکی از التهاب می شود. این ممکن است منجر به آسیب برخی از اندام ها، به ویژه قلب و کبد شود.
افرادی که سابقه مشکلات قلبی دارند، بیشتر در معرض خطر عوارض قلبی ناشی از کووید ۱۹هستند.
همانطور که این مساله در مورد ویروس آنفلوانزا نیز صدق می کند، کووید-۱۹ نیز می تواند باعث بروز آسیب های شدید قلبی عروقی در میان بیمارانی که از قبل مشکل قلبی داشته اند شود، به خصوص افرادی که مبتلا به عارضه های ذکر شده در زیر هستند:
- بیماری قلبی
- فشار خون بالا (هایپرتنشن)
- سکته
- انواع دیابت ها
- چاقی
کووید-۱۹ همچنین ممکن است باعث بروز مشکلاتی در بیمارانی شود که بیماری قلبی تشخیص داده نشده دارند. تب و التهاب می تواند انسداد قلب یا انسداد جریان خونی که قبلا هیچ علائمی نداشته اند را تشدید کند. همین عوامل نیز ممکن است باعث تشکیل لخته های خطرناک در جریان خون شوند. این موارد می توانند منجر به بروز لخته های عمیق در وریدها، ایجاد لخته در ریه ها و فشار در سمت راست قلب شوند.
رابطه کرونا و تپش قلب چیست؟
بیماران مبتلا به کووید، سندرم تاکی کاردی (تند تپشی قلب) مداوم را تجربه می کنند. (ضربان قلب بالا با فشار خون پایین همراه با خستگی مفرط و دردهای عضلانی). همچنین شایان ذکر است که علائمی مانند تب و التهاب می تواند باعث تپش قلب و تقاضای متابولیک در قلب و همچنین سایر اندام ها شود.
اگر ریه ها به دلیل آلوده شدن به ویروس مجبور باشند بیشتر کار کنند تا میزان انتقال اکسیژن را به حالت نرمال برسانند، در این صورت فشار وارده به بدن بیشتر خواهد بود.
با این حال، طی مطالعه ای که در ووهان بر روی ۱۳۸ بیمار در فوریه ۲۰۲۰ انجام شد، نشان داده شد که علائم حیاتی مانند ضربان قلب، میزان تنفس و فشار متوسط شریانی بین بیمارانی که تحت مراقبت های ویژه ICU قرار گرفتند و بیمارانی که مراقبت های ICU دریافت نکردند تفاوتی نداشت.
عفونت ریوی حتی در بیمارانی که سابقه مشکلات قلبی ندارند، می تواند به طور غیر مستقیم باعث آسیب قلبی شود.
حتی اگر قلب به طور مستقیم آلوده نشده باشد، تب و التهاب می توانند باعث تپش قلب شوند و نیاز خون به اکسیژن را افزایش دهند. در عین حال، عفونت ریه ها می تواند توانایی سیستم تنفسی در پردازش اکسیژن را مختل کند.
این افزایش تقاضا و کاهش عرضه می تواند قلب را دچار کمبود اکسیژن کند و به طور بالقوه منجر به بروز آسیب هایی از جمله حمله قلبی شود (سکته قلبی نوع ۲).
📌مقاله پیشنهادی دکتر آرزو خسروی: علت سرگیجه
علت بالا رفتن ضربان قلب در کرونا
اگر شما دچار بیماری قلبی هستید درصد ابتلای شما به بیماری کرونا بیشتر نیست. اما باید بدانید که اگر دچار کرونا شوید به دلیل مشکلات قلبی که دارید خطرات بیشتری شما را تهدید می کند. زیرا ویروس کووید 19 تاثیرات بسیاری بر روی قلب شما می گذارد. یکی از مهم ترین علائم افزایش ضربان قلب در کرونا یا اصطلاحا تپش قلب کرونا می باشد. گاهی اوقات بالا رفتن ضربان قلب در کرونا به 100 بار در دقیقه می رسد.
کووید-۱۹، بیماری ناشی از ویروس کرونا، می تواند به عضله قلب آسیب برساند و بر عملکرد قلب تأثیر بگذارد. دلایل مختلفی برای این امر وجود دارد. سلولهای قلب گیرنده های تبدیل کننده آنژیوتانسین -2 (ACE-2) در محل اتصال ویروس کرونا به سلول ها دارند. آسیب قلبی همچنین می تواند به دلیل التهاب زیاد در بدن باشد. همانطور که سیستم ایمنی بدن با ویروس مبارزه می کند، روند التهابی می تواند به برخی از بافتهای سالم از جمله قلب آسیب برساند. این آسیب قلبی ناشی از ویروس در مواردی باعث تند تپشی و در بعضی دیگر باعث کند تپشی قلب می شود.
چنانچه به کرونا مبتلا هستید و تپش قلب دارید، یا مدتیست که پس از بهبودی از کرونا به تپش قلب مبتلا شده اید، سوال خود را در بخش ثبت پرسش ارسال کنید و ظرف چندین روز پاسختان را دریافت کنید.
علت پایین بودن ضربان قلب در کرونا
کرونا ویروسی ناشناخته می باشد و عوارض و علائم زیادی را به همراه خود دارد. در طی تحقیقاتی که به تازگی نجام شد مشخص شد که برخی از بیماران در اثر کرونا ضربان قلب آن ها کند تر می شود و پایین می آید.
📌دکتر آرزو خسروی در مطلبی به صورت کامل از دلایل ضربان قلب پایین یا برادی کاردی و خطرات آن توضیح داده اند. پیشنهاد می کنیم این مطلب را مطالعه کنید.
جلوگیری از عوارض قلبی ناشی از کووید-۱۹
همه افراد باید اقدامات احتیاطی کلی مانند رعایت فاصله ی اجتماعی، شستن دست ها، پوشیدن ماسک و ادامه مصرف داروهای لازم را انجام دهند.
با این حال، اگر تشخیص داده شود که به ویروس کرونا آلوده شده اید و یک یا چند بیماری دیگر نیز داشته باشید که قلب شما را آسیب پذیرتر کند، اقدامات پیشگیرانه ای وجود دارد که می توانید با انجام دادن آنها خطر بروز عوارض مخرب را کاهش دهید.
#فشار خون پایین و کووید ۱۹
برای بیمارانی که فشار خون پایینی دارند، مهم است که با روند درمان بیماری خود به طور دقیق همراه باشند. تب کردن در اغلب موارد به دلیل تعریق و کاهش اشتها، باعث کم آبی بدن می شود. اگر فشار خون شما پایین است، باید مطمئن شوید که به اندازه کافی غذا می خورید و مایعات می نوشید تا بتوانید اثرات تب و عفونت را جبران کنید. اگر نمی توانید در خانه از خود مراقبت کنید، باید برای ادامه درمان حتما به بیمارستان بروید.
#فشار خون بالا (هایپرتنشن) و کرونا
بسته به جدی بودن عفونت کووید ۱۹، ممکن است از بیمار خواسته شود مصرف برخی داروهای فشار خون را به طور موقت قطع کند تا زمانی که عفونت از بین برود. اگر فشار خون دارید و آزمایش ویروس کرونا برای شما مثبت شده است، بهترین کار این است که سریعا متخصص قلب یا پزشک مراقبت های اولیه را ملاقات کنید و یک برنامه درمانی شخصی را از او مطالبه کنید.
📌همچنین بیشتر بخوانید: درمان فشار خون بالا فوری در منزل
#بیماری عروق محیطی (PAD) و کرونا
افراد مبتلا به بیماری عروق محیطی باید همان اقدامات احتیاطی مربوط به بیماران قلبی عروقی را انجام دهند. در صورت ابتلا به ویروس کووید ۱۹، افراد مبتلا به بیماری عروق محیطی باید به مصرف داروهای خود به ویژه استاتین ادامه دهند. آنها باید برای بررسی داروهای خود و ایجاد هر گونه تغییر در درمان که ممکن است در طول دوره ی ابتلا به عفونت لازم باشد، با کاردیولوژیست خود ملاقات کنند.
#فیبریلاسیون دهلیزی و کرونا
همه ی عفونت ها میزان بروز و وقوع فیبریلاسیون دهلیزی را افزایش می دهند. ابتلا به ویروسی مانند کووید ۱۹ نیز می تواند بروز التهاب را افزایش می دهد و همین امر باعث تنظیم مجدد برخی از پروتئین ها و هورمون های ایمنی خاص که می توانند باعث تپش قلب شوند، می شود. این واکنش به طور معمول مفید است، چرا که ضربان قلب سریع تر، خون بیشتری را برای کمک به مبارزه با عفونت به گردش در می آورد.
اگر سابقه فیبریلاسیون دهلیزی دارید و آزمایش ویروس کووید ۱۹ شما نیز مثبت شده است، مهم است که شما این موضوع را به متخصص قلب خود اطلاع دهید و برای یک ویزیت جدید برنامه ریزی کنید.
#پریکاردیت و کرونا
عارضه ی پریکاردیت عبارت است از التهاب پریکاردیوم. پریکاردیوم، غشای رشته ای است که قلب را احاطه کرده است. پریکاردیت می تواند به دلیل بیماری های ویروسی مانند کوکساکی B، تبخال، اوریون و HIV ایجاد شود.
رابطه کووید و پریکاردیت این است که این عارضه در آخرین مرحله از بهبودی کووید و پس از بهبود یافتن ریه ها، بهبود می یابد.
التهاب میوکارد در بیماران مبتلا به کووید نگران کننده است، چرا که در این بیماران که قلب آنها به دلیل ویروس تضعیف شده، زمان بهبودی کندتر و همراه با افزایش خطر مرگ ناگهانی و آریتمی های بطنی است.
یافته های پس از مرگ همچنین حاکی از آن است که همانند سازی ویروسی در سلول های بینابینی و بدون شواهدی از میوکاردیت رخ می دهد.
دکتر آرزو خسروی متخصص قلب و عروق و فوق تخصص اکوکاردیوگرافی
برای ارتباط با نوبت دهی مطب و مشاهده آدرس مطب روی نقشه، کلیک کنید.