آیا ارتباطی بین کرونا و فشار خون بالا وجود دارد؟

کووید-۱۹و فشار خون بالا چه ارتباطی با یکدیگر دارند ؟

اگر فشار خون بالا یا BP دارید، بهتر است که در طی شیوع بیماری ویروسی کووید-19، از خود مراقبت کنید. دکتر آرزو خسروی فوق تخصص قلب و عروق در این مطلب ارتباط بین کرونا و فشار خون را بررسی می کنند.

خطرات فشار خون بالا

مجموعه ای از اطلاعات به دست آمده، خطر ابتلا به عفونت و عوارض ناشی از این بیماری ویروسی را در افراد مبتلا به فشار خون بالا نشان می دهد.

تحلیل داده‌های اولیه نشان می‌دهد که BP، شایع‌ترین وضعیت از پیش موجود در بین افرادی است که در بیمارستان بستری هستند. بین ۳۰ تا ۵۰ درصد بیمارانی که به علت ابتلا به ویروس کرونا در بیمارستان بستری شده اند. دارای BP هستند. بیماری‌های دیگر همچون سرطان، دیابت و بیماری‌های ریه در درجات بعدی قرار دارند. در کشوری مثل  ایتالیا، گزارشها حاکی از آن است که بیش از ۹۹ %  از افرادی که با این ویروس جان خود را از دست داده اند، مبتلا به یکی از این بیماری های زمینه ای بوده اند و ۷۶% بیماران دارای BP بودند.

تحقیقات نشان می‌دهند افرادی که فشار خون بالا دارند با احتمال بیشتری، از ویروس کرونا جان خود را از دست می دهند. خطر مرگ  آن‌ها تقریبا دو برابر بیشتر از افرادی است که فشار خون نرمال دارند.

کرونا چه تاثیری بر فشار خون دارد؟

سیستم ایمنی ضعیف یکی از دلایلی است که افراد با فشار خون بالا و دیگر بیماری ها را در معرض خطر بالاتری جهت ابتلا به ویروس کرونا قرار می دهد. بیماری های زمینه ای طولانی‌مدت و ضعف سیستم ایمنی بدن را ضعیف می‌کنند. به همین دلیل این افراد توانایی کمتری برای مقابله با این ویروس دارند تقریبا دو سوم مردم بالای ۶۰ سال فشار خون بالایی دارند.

یک احتمال دیگر این است که ریسک بالاتر خود فشار خون بالا نیست بلکه از داروهای خاص استفاده‌شده برای درمان آن است. داروهایی مثل: مهارکننده‌های ACE  و آنژیوتانسین مسدود کننده گیرنده (ARBs).

این تئوری مبتنی بر این واقعیت است که مهار کننده های ACE و ARB سطح آنزیمی به نام ACE2 را در بدن شما افزایش می دهند. و برای آلوده سازی سلول ها ویروس کووید ۱۹ باید خود را به ACE2 متصل کند.

برخی مطالعات دیگر هیچ ارتباطی بین مصرف این داروها و شدت کووید ۱۹ نشان ندادند. تحقیقات دیگر نشان می دهد که ممکن است این دارو ها شدت این بیماری ویروسی را کاهش دهند. همچنین هیچ مدرکی وجود ندارد که افراد پس از قطع مصرف این دارو ها بیماری شدیدی داشته باشند .

قطع مصرف این دارو ها ممکن است موجب بیماری‌های قلبی و کلیه شود. همچنین می‌تواند خطر مرگ را افزایش دهد. متخصصین قلب و عروق توصیه می‌کنند که داروهای فشار خون بالا را مصرف کنید. اگر این کار را نکنید می‌تواند خطر حمله قلبی یا سکته قلبی را افزایش دهد.


دکتر آرزو خسروی متخصص قلب و عروق و فوق تخصص اکوکاردیوگرافی در تهران

برای ارتباط با نوبت دهی مطب کلیک کنید.


امتیاز به این مطلب :

جهت درج امتیاز بر روی ستاره کلیک کنید

امتیاز متوسط 0 / 5. امتیاز شما: 0

هیچ نظری تا کنون ثبت نشده ! اولین نفر باشید.

مطب دکتر آرزو خسرو متخصص قلب و عروق

دکتر آرزو خسروی متخصص قلب و عروق و فلوشیپ اکوکاردیوگرافی

دکتر آرزو خسروی از برجسته ترین متخصصین قلب و عروق در تهران و فلوشیپ اکوکاردیوگرافی و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله تهران می باشند. دکتر خسروی، عضو انجمن اکوکاردیوگرافی ایران، اروپا و آمریکا در زمینه انجام انواع تست قلب، انواع اکوکاردیو گرافی برای خانم ها و آقایان محترم آماده ویزیت بیماران عزیز در مطب و بیمارستان های طرف قرارداد می باشد.

اشتراک گذاری :