متخصص قلب در تهران

گلودرد چرکی و احتمال روماتیسم قلبی

هر ساله تعداد زیادی از کودکان و نوجوانان آفریقای جنوبی به دلیل بیماری روماتیسمی قلبی ناتوان شده یا می میرند، و تمام این مشکلات از یک گلودرد درمان نشده آغاز میشود.

بیماری دریچه ای قلب اصلی ترین علت نارسایی قلبی بین کودکان و نوجوانانی که به بیمارستان مراجعه می کنند است. این مشکل سالانه باعث 400000 مرگ در سراسر دنیا می شود، به خصوص شامل کودکان و نوجوانانی که در کشور های در حال توسعه زندگی می کنند. این بیماری یک واکنش به گلودرد چرکی درمان نشده است.

بیماری روماتیسم قلبی

ممکن است کودکان دارای یک یا چند مورد از درد مفصل، تب، درد قفسه سینه یا تپش قلب، حرکات غیرارادی، راش پوستی و برآمدگی کوچک در زیر پوست باشند که به تب های روماتیسمی مبتلا شوند.

تشخیص بر پایه علائم می باشد.

علائم رماتیسم قلبی

سابقه اخیر عفونت استراتیو یا تب روماتیسمی در تشخیص بیماری روماتیسمی قلب نقش اساسی دارد. علائم روماتیسم قلبی متفاوت است و به طور معمول 1 تا 6 هفته پس از یک دوره استرپتوکوک گلو شروع می شود. در برخی موارد، ممکن است عفونت خیلی خفیف باشد و تشخیص داده نشود، یا ممکن است در زمان مراجعه پزشک به پزشک از بین برود.

اینها رایج ترین علائم رماتیسم قلبی هستند:

  • تب
  • مفاصل متورم، حساس، قرمز و بسیار دردناک – به ویژه زانوها و مچ پا
  • گره (توده های زیر پوست)
  • بثورات قرمز، برجسته و شبکه مانند  معمولاً در سینه، پشت و شکم
  • تنگی نفس و ناراحتی قفسه سینه
  • حرکات کنترل نشده بازوها، پاها یا عضلات صورت
  • ضعف

علائم بیماری روماتیسمی قلب به درجه آسیب دریچه بستگی دارد و ممکن است شامل موارد زیر باشد:

درمان گلودرد چرکی

درمان آنتی بیوتیکی سریع و کامل هر گونه عفونت گلو استرپتوکوکی بهترین راه برای پیشگیری از تب روماتیسمی است.

برای تسکین درد آسپرین داده میشود و آنتی بیوتیک برای از بین بردن عفونت استرپتوکوکی تجویز میشود.

گرچه تب روماتیسمی بعد از عفونت استرپتوکوکی (گلودرد استرپتوکوکی) رخ می دهد، اما یک عفونت نیست. بدین صورت که یک واکنش التهابی به عفونت استرپتوکوکی است. بیشترین اندام های بدن که تحت تاثیر قرار می گیرند شامل موارد زیر هستند:

  • مفصل ها
  • قلب
  • پوست
  • سیستم عصبی

بیشتر افرادی که دچار تب روماتیسمی میشوند بهبود می یابند، اما قلب به صورت دائمی در درصد کمی از افراد آسیب می بیند.

تفسیر نتیجه اکوی قلب بیمار روماتیسم قلبی

علل بروز تب روماتیسمی

تب روماتیسمی توسط گروهی از باکتری ها که استرپتوکوک نام دارند ایجاد میشود. این باکتری ها باعث ایجاد گلودرد استرپتوکوکی، یا در درصد کمی از افراد تب اسکارلت میشود.

تب روماتیسمی باعث میشود بدن به بافت های خودش حمله کند. این واکنش باعث التهاب گسترده در تمام بدن میشود، چیزی که پایه ی تمام علائم تب روماتیسمی است.

علائم تب روماتیسمی

تب روماتیسمی به دلیل واکنش به باکتری که ایجاد کننده گلودرد استرپتوکوکی است ایجاد میشود. تشخیص گلودرد ویروسی از باکتریایی بر عهده یک دکتر روماتولوژی یا پزشک قلب و عروق خوب است که با توجه به آزمایش های لازم انجام می شود.

تشخیص گلودرد ویروسی از باکتریایی

گرچه تمام موارد گلودرد استرپتوکوک باعث ایجاد تب روماتیسمی نمی شوند، این عارضه جدی ممکن است با تشخیص پزشک و درمان گلودرد استرپتوکوک ایجاد نشود.

اگر شما یا کودکتان به روماتیسم گلو و  گلو درد به همراه هر کدام از علائم زیر دچار شدید، برای ارزیابی به پزشک مراجعه کنید:

  • حساسیت به لمس (تندرنس) یا تورم گره های لفناوی
  • راش های قرمز
  • مشکل در بلع
  • ترشح چرکی یا خونی از بینی
  • تب بالای 38.0 درجه
  • قرمزی و تورم لوزه ها
  • وجود لکه های سفید یا چرک روی لوزه ها
  • نقاط قرمز و کوچک روی سقف دهان
  • سردرد
  • تهوع
  • استفراغ

علائم گسترده ی مختلفی با تب روماتیسمی در ارتباط هستند. فرد بیمار میتواند کمی، چند تا یا اکثر این علائم را تجربه کند. علائم معمولا دو تا چهار هفته بعد از ابتلای کودکتان به عفونت استرپتوکوک ایجاد می گردند.

علائم تب روماتیسمی

علائم شایع تب روماتیسمی

  • برآمدگی های کوچک و بدون درد در زیر پوست
  • درد قفسه سینه
  • لرزش قلب یا تپش قلب
  • بیحالی یا خستگی
  • خونریزی از بینی
  • معده درد
  • درد مفاصل مچ، آرنج، زانو و مچ پا
  • قرمزی، گرمی و تورم مفاصل
  • تنگی نفس
  • تب
  • تعریق
  • استفراغ
  • راش های صاف، کمی برآمده، ناصاف
  • حرکات نامنظم دست ها، پاها و صورت
  • کاهش تمرکز
  • ایجاد گریه یا خنده نامتناسب

چنانچه این علائم را در خود یا هر یک ازعزیزانتان مشاهده می کنید ،ضروریست جهت تشخیص دقیق تر به متخصص قلب و عروق مراجعه و نسبت به درمان به موقع اقدام کنید. جهت مراجعه حضوری به مطب با شماره 02122894086📞تماس بگیرید.

اگر کودک شما دچار تب شده باشد، ممکن است نیاز به مراقبت های فوری داشته باشد.

تب روماتیسمی

علائم تب روماتیسمی در کودکان

  • برای نوزادان تا شش هفته: تب بالای 37.8
  • برای نوزادان شش هفته تا شش ماه: تب 38.3 یا بالاتر
  • برای کودکان در هر سن: تبی که بیش از سه روز طول کشیده باشد

احتمال ابتلای بیمار گلودرد به تب روماتیسمی

تب روماتیسمی میتواند در هر سنی رخ دهد اما بیشتر در کودکان 5 تا 15 ساله ایجاد می شود.

چنانچه در رابطه با روماتیسم قلبی سوالی دارید، در بخش ثبت پرسش ارسال کنید و ظرف چند روز پاسخ خود را دریافت کنید.

تب روماتیسمی به طور نادر در سن کمتر از 3 سال یا بعد از 21 سال رخ می دهد و همچنین به نسبت کشورهای در حال توسعه بروز کمتری دارد، شاید به این دلیل است که به صورت گسترده برای درمان عفونت های استرپتوکوکی در سنین پایین از آنتی بیوتیک ها استفاده می شود.

در هر حال، بروز تب روماتیسمی بعضی اوقات به دلایل نامعلوم در بعضی نواحی افزایش یا کاهش می یابد. به نظر می رسد خطر ایجاد تب روماتیمسی در کشورهای پرجمعیت، سوتغدیه و وضعیت اقتصادی اجتماعی پایین افزایش می یابد. به نظر می رسد وراثت در تب روماتیسمی نقش داشته باشد.

در هر حال تقریبا نصف کودکانی که در گذشته به تب روماتیسمی دچار شده اند بعد از گلودرد چرکی استرپتوکوکی درمان نشده دوباره به تب روماتیسمی دچار میشود.

تب روماتیسمی بعد از گلودرد چرکی استرپتوکوکی رخ می دهد و نه بعد از عفونت استرپتوکوکی پوست یا دیگر نواحی بدن. علت این موضوع مشخص نیست.

تشخیص روماتیسم قلبی در مطب دکتر خسروی

تشخیص قطعی بیماری روماتیسم می تواند با ارزیابی سابقه ى پزشکی، انجام یک معاینه فیزیکی یا انجام آزمایشات خاص و تصویربرداری انجام شود.

هیچ دارو یا درمان خاصی وجود ندارد که برای همه مناسب باشد. گزینه های درمانى وجود دارند که به کاهش درد و کنترل علائم آرتریت کمک می کند.

درمان بسیاری از بیماری های روماتیسمی التهابی با داروهای اصلاح کننده ى بیماری ، که اثرات عمیقی نسبت به داروهای کاهنده ى علائم دارند ، انجام مى شود. درمان های جدید بیولوژیک در گروه درمان هاى موثرتر قرار دارند.

داروها درمان سنتی برای آرتریت هستند. اما روش هاى دیگرى نیز وجود دارند: تزریق در مفصل یا بافت نرم ، درمان طبیعی (طب سوزنی، … ) داروهای جایگزین و گزینه های جراحی. پاسخ دهى بیماران آرتریتى به درمان متفاوت است.

رای تشخیص بیماری روماتیسم قلبی از آزمایش‌های فیزیکی و پزشکی متعددی استفاده می‌شود که به برخی از آن‌ها در ادامه اشاره‌شده است.

آیا گلودرد چرکی باعث روماتیسم قلبی می شود

 اکوکاردیوگرافی (اکو قلب)

از پرکاربردترین آزمایش‌ها برای تشخیص آسیب دریچه‌های قلب است که با استفاده از امواج صوتی برای بررسی دریچه‌ها و حفره‌های قلب به کار می‌رود. اکوکاردیوگرافی از طریق امواج فراصوت، تصاویری از دریچه‌های آسیب‌دیده، برگشت جریان خون به قلب از این دریچه‌ها و افزایش سایز قلب را ارائه می‌دهد.

 نوار قلب

این آزمایش برای ثبت قدرت و زمان فعالیت‌های الکتریکی قلب به کار می‌رود. این آزمایش ضربان غیرطبیعی قلب و در برخی موارد آسیب به ماهیچه‌های قلب را نیز تشخیص می‌دهد. برای این منظور حسگرهای کوچکی را روی سطح پوست می‌چسبانند.

اکو-مطب

بیشتر بخوانید:

👈👈👈 چگونه نوار قلب بگیریم؟👉👉👉

عکس‌برداری به‌وسیله اشعه ایکس از قفسه سینه

این آزمایش برای بررسی ریه و افزایش سایز قلب به کار می‌رود.

اِم آر آی قلب

این آزمایش به دلیل ارائه تصاویر دقیق، اطلاعات موجزی در مورد دریچه‌ها و ماهی

چه‌های قلب می‌دهد.

 آزمایش خون

برای بررسی سرایت و ابتلا به بیماری به کار می‌رود.

برای اطلاع از هزینه آزمایش های روماتیسم قلبی می توانید از طریق شماره 02122894086 با مطب تماس بگیرید.

عوارض روماتیسم قلبی

روماتیسم قلبی شامل عوارضی است که در پایین برخی از نمونه‌های آن ذکرشده است:

اندوکاردیت باکتریایی

آسیب تب روماتیسم به دریچه‌های قلب، موجب سرایت عفونت به قسمت‌های داخلی قلب می‌شود.

عوارض بارداری و زایمان

زنان مبتلابه باکتری روماتیسم قلبی قبل از بارداری باید با پزشک خود مشورت کنند.

پارگی دریچه قلب

این شرایط اورژانسی است باید به‌وسیله عمل جراحی دریچه قلب تعویض گردد.

دکتر آرزو خسروی متخصص قلب و عروق و فوق تخصص اکوکاردیوگرافی

جهت ارتباط با نوبت دهی مطب و دیدن آدرس مطب روی نقشه کلیک کنید.

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید


پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خود و نمایش آن، کد رهگیری خود را در این قسمت وارد نمایید.
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر یوسفی چهارشنبه ۲۴ آذر ۰( 6 ماه پیش) تعداد بازدید: 59 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر
    بنده دوقلو باردار بودم که دکتر برایم اکوی قلب جنین ننوشتند بعد از بدنیا امدن بچه ها دکتر نوزادان برای هردو اکو نوشت که مشخص شد یک فرزندم رگ اصلی تشکیل نشده و قلب توسط یک رگ معمولی خنرسانی میکند .پزشک بیمارستان مفید تشخیص عمل و گذاشتن بالون را دادن تا بعد از دوسالگی عمل قلب باز انجام شود آیا این روش صحیح است و آیا اگر در دوران بارداری دارویی مصرف میکردم این مشکل درمان میشد؟
    1. تصویر کاربر دکتر آرزو خسروی چهارشنبه ۲۴ آذر ۰( 6 ماه پیش)

      سلام با مصرف دارو این مشکل قابل رفع نبود

  • تصویر کاربر معصومه شنبه ۲۰ آذر ۰( 6 ماه پیش) تعداد بازدید: 60 مشاهده پرسش
    سلام خانم دکتر گرامی....خدا قوت...بنده خانمی هستم ۴۴ ساله ساکن رشت که بدون هیچ گونه بیماری قبلی قلب در طی دوماه اخیر دچار طپش قلب شدم....در طول روز شاید یک تا دوساعت درگیر این قضیه هستم.با مشورت ۴ پزشک در رشت به من گفتند که باید کانون ضربان ساز در قلب سوزانده بشه.میخواستم بدونم این مسئله با دارو برطرف نمیشه؟
    1. تصویر کاربر دکتر آرزو خسروی شنبه ۲۰ آذر ۰( 6 ماه پیش)

      سلام بسته به نوع اریتمی داره بعضی از انواع اریتمی ها با دارو کنترل نمیشه

  • تصویر کاربر سپیده چهارشنبه ۱۷ آذر ۰( 6 ماه پیش) تعداد بازدید: 60 مشاهده پرسش
    سلام ببخشید من چن روز پیش سرماخوردم
    و الان دیروز تاحالا دوتابازوهام درد میکنه شونم درد میکنه قفسه سینم تیر میکشه
    دردش خفیفه مثلا یه دیقه ایه
    و اینکه شش ماه پیش بخاطر استرسی ک داشتم رفتم دکتر اکو انجام دادم گفتن ک نرمی دریچه میترال داری و پراپرانول مصرف میکنم دوهفته پیشم ازمایش خون برای انزیمای قلب دادم خداروشکر نرمال بود
    ولی از دیروز این دردارو دارم نمیدونم ازچیه ممنون میشم راهنمایی کنین
    1. تصویر کاربر دکتر آرزو خسروی چهارشنبه ۱۷ آذر ۰( 6 ماه پیش)

      سلام اگر با راه رفتن درد بیشتر میشه باید مراجعه و بررسی بیشتر انجام بشه

  • تصویر کاربر نصیری جمعه ۳۰ مهر ۰( 8 ماه پیش) تعداد بازدید: 76 مشاهده پرسش
    کم کاری تیرویید دارم و بخاطر قرص زیادی که خوردم پرکار شده ولی الان تنظیمه عوارض کم کاری ضربان اضافس ولی اکو سالمه و نبضم کنده باید چکار کنم دکتر فقط ویتامین ای و ب۱ واسم نوشته
    1. تصویر کاربر دکتر آرزو خسروی جمعه ۳۰ مهر ۰( 8 ماه پیش)
      سلام هولتر ۲۴ ساعته ریتم انجام بدید تا شدتکندی ضربان مشخص شود
  • تصویر کاربر سامان چهارشنبه ۲۰ مرداد ۰( 10 ماه پیش) تعداد بازدید: 89 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشید بنده 29 سالمه کبدم چرب گرید2 و اینکه غذا میخورم در سمت راست یکم بالای شکمم احساس درد میکنم حالا خودم تصورم براینه که این درد چون بلافاصله یه بعد از ده دقیقه شروع میشه شاید ربطی به کبدم نداشته باشه خانم دکتر میخواستم در این مورد راهنماییم کنید که آیا این درد همون کبد چرب یا چیز دیگه
    1. تصویر کاربر دکتر آرزو خسروی چهارشنبه ۲۰ مرداد ۰( 10 ماه پیش)
      سلام ممکنه مربوط به کیسه صفرا یا روده باشه ، به متخصص گوارش مراجعه کنید
  • تصویر کاربر مهوش پنجشنبه ۱۷ تیر ۰( 11 ماه پیش) تعداد بازدید: 98 مشاهده پرسش
    خانم دکتر سلام من 63سال دارم مدت چند سال دوچاره مشگل قلبی هستم مکث ضربان دارم اسکن انجام دادم انژوگرافی هلتر تست ورزش چند بار هم اکو انجام دادم. 20سال هست که دیابت دارم فشار خون بالا دارم ولی مشگل قلبی من قبل از دیابت بوده تشخیص اولی قلبم افتادگی دریچه بوده.
    از این داروها هم استفاده کردم
    متورال.پروپرانول.وراپامیل.کاروادیریول
    6.25استفاده میکردم. الان هم فقط کنکورد مصرف میکنم.
    البته انسولینم لنتوس ونرورپیت استفاده میکنم قرص چربی هم از آتورواستاتین استفاده میکنم،وآسپرین بچه،
    برای فشار خون از قرص لوزار25و هیدروکلروتیازید25 استفاده میکنم
    وقتهای که ضربان قلبم تند و کند میشه درد بازوی چپ دارم واحساس خستگی و سنگینی قلب میکنم و تنگ نفس هم دارم.
    بیشترین مشگل من در حال حاضر مکث بین ضربانم هست که البته شبهای که استراحت خوبی ندارم روز بعد مکث بین ضربانم بیشتر میشود،
    مدتی هم از کلردیازپوکساید هم استفاده کردم
    ولی هنوز تشخیصی برای بیماری من مشخص نشده لطفا کمکم کنید🙏🙏🙏
    1. تصویر کاربر دکتر آرزو خسروی پنجشنبه ۱۷ تیر ۰( 11 ماه پیش)
      سلام تعداد ضربان نابجا و مکث اگر در هولتر زیاد نباشه ، اهمیت نداره به سرطی که سایر تستها نرمال باشند
  • تصویر کاربر سارا چهارشنبه ۲ تیر ۰( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 112 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید
    خانم دکتر من مادرم ۶۳ سالشه و کرونای حاد گرفته بود که حدود ۴۰ روز تو ای سیو بود. الان یک ماهه که مرخص شده ولی ۲۴ ساعته به اکسیژن وصله و بدون اکسیژن نمیتونه باشه ، الان در طول روز گاهی ضربان قلبش بالای ۱۰۰ هست و کلا رنج ضربانش بین ۸۰ تا ۱۱۰ هستش، الان سوالم اینه این میزان ضربان قلب خطرناکه؟ ضمن اینکه چون ریش فیبرز شده داروهای ریه هم مصرف میکنه.
    1. تصویر کاربر دکتر آرزو خسروی چهارشنبه ۲ تیر ۰( 1 سال پیش)
      سلام در این حد ضربان قلب مشکلی نداره ولی اگر نامنظم هست ، باید رقیق کننده خون بخورند
  • تصویر کاربر مهراد شنبه ۴ اردیبهشت ۰( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 134 مشاهده پرسش
    مدتی است که در بیشتر سینه سمت چپم احساس سوزش ناگهانی بیشتر قسمت بالای سینه دارم و گاهی بصورت فشار دادن انگار سوزن بصورت لحظه ایی و همینطور نمیتوانم نفس عمیق براحتی بکشم شاید بعد از تکرارزیاد یکبار ،خانمی ۳۵ ساله هستم که البته بعد از شیردهی افتادگی شدید سینه پیاده کردم و قبلا سونو سینه انجام دادم و موردی نبوده،کم کاری تیروئید هم دارم وقرص مصرف میکنم
    1. تصویر کاربر دکتر آرزو خسروی شنبه ۴ اردیبهشت ۰( 1 سال پیش)
      سلام سطح ویتامین دی و کم خونی را بررسی کنید ، اگر مشکل معده دارید درمان کنید و اگر بهتر نشدید به متخصص قلب مراجعه کنید
  • تصویر کاربر Mk دوشنبه ۲۵ اسفند ۹۹( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 149 مشاهده پرسش
    سلام دکتر وقتتون بخیر
    برای عمل ابلیش قلب آیا دستگاههای متفاوتی وجود داره؟
    و کدوم نوع دستگاه بهتر هست در واقع کارایی کدوم دستگاه بهتره
    1. تصویر کاربر دکتر آرزو خسروی دوشنبه ۲۵ اسفند ۹۹( 1 سال پیش)
      سلام برای ابلیشن اریتمی های خاصی نیاز به دستگاه خاصی هست بسته به نوع اریتمی داره
  • تصویر کاربر Mb چهارشنبه ۱۵ بهمن ۹۹( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 191 مشاهده پرسش
    سلام
    اقای۳۰ ساله هستم
    سه سال پیش به علت نارسایی دریچه ائورت که مادرزادی دولتی بود عمل تعویض دریچه را انجام دادم. در ۴ سالگی هم کوارکتاسیون عمل شده بودم.
    این ۳ سال تحت درمان دارویی برای فشا رخون بودم و وارفارین و اسپرین هم مصرف میکنم.
    در اکوی آخر قطر ائورت صعودی را چهار و نیم تشخیص دادند و گفتند ممکن است دچار پارگی یا دایسکسیون شوید.داروی والسارتان را برایم اضافه کردند.
    خواستم بدانم چقدر وضعیت جدی است و آیا پیشگیری خاصی برای پارگی ائورت وجود دارد؟ایا میشود درمان شود و تا چه حد این گشادی قابل تحمل است؟
    خواهش میکنم احتمال ریسک پارگی و مرگ و همه ی پیگیریها و درمانهای لازم را بفرمایید
    1. تصویر کاربر دکتر آرزو خسروی چهارشنبه ۱۵ بهمن ۹۹( 1 سال پیش)
      سلام اگر در خانواده سابقه پارگی ائورت داشته باشین این ریسک بالا هست در غیر اینصورت کنترل فشار خون و ضربانتون به چلوگیری از پیشرفت گشادی ائورت صعودی کمک زیادی میکنه
  • تصویر کاربر ف.د سه شنبه ۱۸ شهریور ۹۹( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 180 مشاهده پرسش
    سلام علیکم.مدت یکسال و نیم بود که تپش قلب و ضربات کوبشی داشتم.دو سه هفته پیش به دکتر مراجعه کردم.نوار قلب مشکلی نداشت.اکو افتادگی دریچه میترال را نشان داد از نوع خفیف.هولتر نصب کردم که گفتند آریتمی pvc هست. داروی بیزوپرلول 2/5 تجویز کردند صبح و شب.متاسفانه دارو هیچ تاثیری نداره و من مدام ضربان های کوبشی و تپش قلب رو احساس میکنم که خیلی آزار دهنده هست.مخصوصا کوبشی ها.سرگیجه و حالت تهوع،احساس سبکی سر،خستگی بیش از اندازه،تنگی نفس،اضطراب و بی قراری شدید،گزگز انگشتان دست و پا و لرزش دارم.در طول روز چند بار دچار این حالت میشم.قبلا هم این مشکلات را داشتم ولی هر چند وقت یکبار دچار این حالت می شدم.ولی چند روزی ست بطور مداوم این مشکلات رو دارم.کار و زندگیم مختل شده.در ضمن چند روز پیش نوار عصب دست و پا هم دادم که تشخیص cts رو دادند.آزمایشات کم خونی و تیرویید و...همگی سالم بودند.میخواستم بدونم چرا دچار این حالتها میشم و چرا دارو تاثیری نداره.
    1. تصویر کاربر دکتر آرزو خسروی سه شنبه ۱۸ شهریور ۹۹( 1 سال پیش)
      سلام تعداد p vc در هولتر مهم هست باید ،اگه تین دارو تاثیر نداشته باید تغییر کنه از نظر رفلاکس معده هم باید بررسی بشید
  • تصویر کاربر زهرا شنبه ۱۷ فروردین ۹۸( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 181 مشاهده پرسش
    سلام خدمت خانم دکتر ، من به طور مادر زادی سوراخ کوچکی در سمت راست قلبم دارد مدتی با تجویز پزشک قرص پرانول مصرف کردم که بهتر شدم ، وقتی استرس دارم تیر میکشه به پشت سمت قلب، وقتی هم بدو بدو میکنم به نفس نفس میافتم که باید یه چند دقه استراحت کنم ، ممکن هست که بچم هم همین طور بشه و باید چیکار کنم؟
    1. تصویر کاربر دکتر آرزو خسروی شنبه ۱۷ فروردین ۹۸( 3 سال پیش)


      سلام اندازه سوراخ و فشار ريه و سايز قلب مهمه اگه همه طبيعي باشه مشكلي براي شما نداره،
      احتمال اينكه فرزندتون هم مبتلا بشن بيش ازفرزندان مادراني هست كه قلب سالم دارن ، البته اگه اون سوراخ قلب شما از نوع بيماري زايي باشه و pfo نباشه.

درحال دریافت اطلاعات
پرسش از دکتر