ورم پا در بیماران قلبی خطرناک است ؟

نارسایی احتقانی قلب باعث می شود یک یا هر دو حفره پایینی قلب عمل پمپاژ خون را به درستی انجام ندهند. در نتیجه، خون می تواند در پاها و ساق پاها برگشت کند و باعث ورم شود.

اگر چه شرایط مختلفی همچون بارداری می‌توانند باعث ایجاد تورم در پاها شوند، بهتر است برای تشخیص صحیح به پزشک مراجعه کنید.

دکتر آرزو خسروی متخصص قلب و عروق و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی، علائم و نشانه‌های نارسایی قلبی را که ممکن است فرد در کنار ورم پا تجربه کند، شرح می‌دهند.

نارسایی قلبی چگونه باعث ورم پا می شود ؟

ادم به تورم ناشی از تجمع مایعات اضافی اشاره دارد و می تواند قسمت های مختلف بدن از جمله مچ پا و پا را درگیر کند.نارسایی قلبی باعث احتباس مایعات در بدن و پس از آن منجر به ادم میشود.

نشانه های زیر از جمله علايمی هستند که میتواند ظاهر شود:

  • وجود ورم در پاها به طور ناگهانی
  • درد پا
  • مشکل در راه رفتن
  • تورم در سایر نقاط بدن مانند شکم
  • افزایش وزن غیر قابل توضیح

تورم در پاها و مچ پاها ممکن است در ابتدای روز که از خواب بیدار میشوید کمتر باشد و با گذشت چند ساعت بیشتر شود.

علائم دیگر

برخی دیگر از علائم نارسایی قلبی که ممکن است متوجه آنها شوید عبارتند از :

  • ناتوانی در انجام فعالیت های بدنی مختلف
  • خستگی یا ضعف غیر قابل توضیح ، حتی اگر استراحت کافی در طی شبانه روز داشته باشید.

علل غیر قلبی ورم پا

چند مورد که می تواند باعث تورم در پا شود و به قلب و عروق ارتباطی ندارد عبارتند از :

بارداری: ورم پا در بارداری به دلیل افزایش حجم خون بسیار شایع است.

طولانی ایستادن یا نشستن: انجام فعالیت بدنی یا ایستادن به مدت طولانی ممکن است باعث تورمی شود که هنگام استراحت فرد کاهش می یابد. به همین ترتیب، نشستن طولانی مدت، مانند هنگام پرواز، می تواند باعث تورم شود که با تحرک و راه رفتن بهبود می یابد. گاهی اوقات، این تورم در گرما تشدیدمی شود. به جای ایستادن، نشستن در حالتی که پاهای خود را بالاتر از سطح زمین قرار دهید یا راه رفتن می تواند کمک کننده باشد.

صدمه به پا: آسیب به پا یا ساق پا می تواند باعث شود التهاب و تورم، البته فقط در همان نقطه ایجاد شود.

انسداد لنفاوی : زمانی رخ می دهد که آسیب به سیستم لنفاوی منجر به تجمع مایعات (خون) شود.

عفونت: سلولیت، عفونت پوست و بافت نرم، می تواند پاها را تحت تاثیر قرار دهد و باعث تورم شود.

از دیگر عوامل غیر قلبی که باعث ورم پا می شوند عبارتند از :

  • نارسایی شدید کلیه
  • شیمی درمانی
  • اضافه وزن و چاقی
  • استفاده از مسکن های دارویی مانند ایبوپروفن و ناپروکسن و داروهای درمان دیابت و فشار خون بالا

آیا ورم پا به معنای نارسایی قلبی است؟

این ورم می تواند نشانه ای از نارسایی قلبی باشد. هنگامی که قلب قادر به پمپاژ موثر در بدن نباشد، خون در اندام تحتانی جمع می شود. با این حال، تورم در پاها می تواند به دلایل زیادی مانند نارسایی کلیه، گرفتگی لنف ، لخته خون، آسیب یا عفونت مانند سلولیت ایجاد شود.

ورم پا در بیمار قلبی خطرناک است؟

در صورت وجود تورم جدید یا مداوم باید به پزشک متخصص قلب و عروق مراجعه کرد. همچنین در صورت داشتن تب یا علائم دیگر یا اگر ناحیه متورم در لمس قرمز یا گرم است نیاز است جهت بررسی دقیق تر به پزشک مراجعه کنید.

ورم پا می تواند در هر مرحله از نارسایی قلبی اتفاق بیفتد، اما بدتر شدن ادم میتواند به این معنی باشد که نارسایی قلبی شدیدتر شده است.

ادم در پا یا مچ پا همیشه به این معنی نیست که به بیماری سختی مبتلا شده اید. با این حال، می تواند یک علامت هشدار اولیه و مهم از بیماری قلبی یا سایر بیماری ها باشد، خصوصا وقتی به صورت مداوم وجود داشته باشد، شدید تر شود یا در کنار علائم دیگر رخ دهد.

هر کسی که نگران تورم پاها یا سایر علائم نارسایی قلبی است باید در این مورد به متخصص قلب و عروق مراجعه کند.

درمان خانگی ورم ‌‌‌‌‌پا در بیماران قلبی

نارسایی قلبی یک مسئله جدی و خطرناک برای سلامتی به شمار می رود که نمی توان تنها با درمان های خانگی یا تغییر سبک زندگی آن را درمان کرد. این بیماری قلبی به مراقبت مداوم یک متخصص قلب عروق نیاز دارد. بعضی افراد ممکن است تا پایان عمر نیاز به مصرف داروهای قلب داشته باشند.

  • تغییر سبک زندگی

برای افرادی که با نارسایی قلبی زندگی می کنند، تغییر سبک زندگی می تواند تفاوت قابل توجهی در چگونگی زندگی آنها ایجاد کند. برای کمک به درمان نارسایی قلبی در کنار انجام توصیه های پزشک، موارد زیر را رعایت کنید:

  • جایگزین کردن نمک دریا به جای نمک صنعتی:

بدن برای عملکرد صحیح به مقدار مشخصی سدیم به صورت روزانه نیاز دارد، بنابراین به جای حذف کردن نمک از سفره خود بهتر است نوع بی ضرر آن را که همان نمک دریا است استفاده کنید. غذاهای آماده صنعتی و سرخ شده و فرآوری شده مانند غذاهای آماده و چیپس سیب زمینی شامل میزان زیادی نمک تصفیه شده یددار هستند که برای سیستم قلب و عروق مناسب نیستند. به یاد داشته باشید که باید مصرف سدیم خود را به کمتر از2300 میلی گرم در روز کاهش دهیم تا قلب سالمی داشته. باشیم.

  • انجام فعالیت بدنی و ورزش:

ورزش می تواند به عملکرد بهتر قلب کمک کند و همچنین سایر عوامل خطر مانند وزن اضافی بدن و فشار خون بالا را برطرف کند.

  • حفظ آرامش:

افراد مبتلا به نارسایی قلبی متوجه می شوند که علائم آنها در مواقع بحران های عاطفی بدتر می شود. با انجام فعالیت های مورد علاقه خود سعی کنید نگرانی های خود را کنترل کرده و به مرور کاهش دهید.

  • الکل و دخانیات:

این دو از مهمترین موارد تهدید کننده آرامش و سلامت قلب هستند. چنانچه به نارسایی قلبی مبتلا هستید با پیدا کردن جایگزینی مناسب به جای استفاده از الکل و تنباکو، به حفظ روحیه خود کمک کنید.

  • کنترل فشار خون:

برای کسانی که دچار نارسایی قلبی هستند زیر نظر داشتن علائم بسیار اهمیت دارد. توصیه میکنیم فشار خون خود را به شکل منظم در خانه کنترل کنید و برای چکاب های دوره ای به متخصص قلب مراجعه کنید.

پایین اوردن فوری فشار خون بالا در منزل با 13 خوراکی ساده

درمان نارسایی قلبی

هیچ درمان مشخصی برای نارسایی قلبی وجود ندارد، اما استفاده از دارو های تجویز شده توسط پزشک متخصص قلب و عروق تا حد زیادی میتواند طول عمر فرد را افزایش داده و علائم آن را کاهش دهد.

  • قرص برای درمان ورم پا 

ترکیبی از داروها، از جمله مسدودکننده‌های بتا ، مهارکننده‌های آنزیم مبدل آنژیوتانسین (ACE) و مهارکننده‌های سدیم-گلوکز هم‌ترانسپورتر-2 (SGLT-2) و …‌ می‌توانند کمک کنند.

  • دستگاه های قابل کاشت:

دستگاه های مختلف می توانند به عملکرد بهتر قلب کمک کنند. به عنوان مثال، یک دستگاه کمکی بطن چپ می تواند در عملکرد بهتر به بطن چپ کمک کند و کار اضافه قلب را کاهش دهد. این درمان بیشتر مناسب افرادی است که در انتظار پیوند قلب هستند.

  • دفیبریلاتورهای کاردیوورتر قابل کاشت (ICD):

افراد مبتلا به نارسایی قلبی می‌توانند از این ابزار کمک بگیرند تا احتمال خطر مرگ ناگهانی قلبی را کاهش دهند. با این حال، این روش کمکی به عملکرد بهتر قلب نمی کند.

پیوند قلب:

برخی از افراد مبتلا به نارسایی قلبی، به ویژه آنهایی که نارسایی قلبی شدیدی را تجربه میکنند، می‌توانند از روش پیوند قلب استفاده نمایند.

  • مداخلات قلبی و جراحی:

جراحی تنها در برخی موارد نارسایی قلبی کاربرد موثر دارد. متخصص قلب روش های مختلفی مانند کاتتریزاسیون قلبی یا جراحی بای پس عروق کرونر را به این گونه از بیماران توصیه می‌کنند.

  • محدود کردن مصرف مایعات:

در بیماران مبتلا به نارسایی قلبی که دچار ورم پا یا سایر نقاط بدن می شوند، پزشک معمولا محدود کردن مصرف مایعات و نمک را توصیه می کند. گاهی اوقات پزشکان برای کمک به رفع احتباس مایعات و کمک به حفظ تعادل مایعات، دیورتیک ها یا “قرص های مدر” را تجویز می کنند.

دکتر آرزو خسروی فلوشیپ اکوکاردیوگرافی

چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟

با مشاهده تورم غیر معمول در پاهای خود از پزشک متخصص قلب و عروق راهنمایی بگیرید.

همچنین افرادی که هر یک از موارد زیر را تجربه می‌کنند می‌توانند با مراجعه به هنگام به پزشک از عوارض خطرناک بیماری نارسایی قلبی پیشگیری کنند.

  • افرادی که نارسایی قلبی دارند و متوجه تورم جدید یا بدتر می شوند
  • تب با درجه بالا و لرز
  • مشاهده تورم تنها در یک طرف بدن
  • بدون هیچ دلیل واضحی در یک یا هر دو پا یا مچ پا ورم ورم داشته باشید
  • تورم دردناک، شدید و ناگهانی
  • تورم همراه با علائم دیگر مانند تنگی نفس
  •  عوارض جانبی دردناک یا ناخوشایندی که پس از مصرف دارو ایجاد می شود
  • افزایش وزن ناگهانی بدون دلیل مشخص
  • افراد دیابتی که ورم پا یا مچ پا دارند
  • ناحیه متورمی که قرمز رنگ است و هنگام لمس گرم است

دکتر آرزو خسروی متخصص قلب و عروق و فلوشیپ اکوکاردیوگرافی‌‌.‌‌
جهت مراجعه حضوری با نوبت دهی مطب در ارتباط باشید.

امتیاز به این مطلب :

جهت درج امتیاز بر روی ستاره کلیک کنید

امتیاز متوسط 0 / 5. امتیاز شما: 0

هیچ نظری تا کنون ثبت نشده ! اولین نفر باشید.

مطب دکتر آرزو خسرو متخصص قلب و عروق

دکتر آرزو خسروی متخصص قلب و عروق و فلوشیپ اکوکاردیوگرافی

دکتر آرزو خسروی از برجسته ترین متخصصین قلب و عروق در تهران و فلوشیپ اکوکاردیوگرافی و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله تهران می باشند. دکتر خسروی، عضو انجمن اکوکاردیوگرافی ایران، اروپا و آمریکا در زمینه انجام انواع تست قلب، انواع اکوکاردیو گرافی برای خانم ها و آقایان محترم آماده ویزیت بیماران عزیز در مطب و بیمارستان های طرف قرارداد می باشد.

اشتراک گذاری :