درمان نارسایی دریچه آئورت در مطب دکتر خسروی | بهترین متخصص دریچه قلب
نارسایی دریچه آئورت قلب اگر خفیف باشد معمولا به درمان نیاز ندارد و تحت نظر بودن بیمار به طور منظم کفایت می کند. در موارد جدی تر، تعویض دریچه آئورت می تواند بهترین گزینه ی درمانی باشد. جهت مراجعه حضوری در مطب دکتر آرزو خسروی متخصص قلب و عروق و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی با نوبت دهی به شماره 02122894086 تماس بگیرید.
قلب دارای چهار حفره است که هر یک از آن ها دریچه ای دارد که اجازه ی خروج خون را می دهد. هنگامی که این دریچه ها سالم هستند، باز می شوند و اجازه ی عبور آزادانه ی خون را می دهند. سپس دریچه ها باید تا ضربان بعدی قلب به صورت محکم بسته شوند.
اما بعضی اوقات، لت های این دریچه ها که باز و بسته می شوند به اندازه ای که باید، محکم نیستند در نتیجه، مقداری خون به جای اینکه مسیر اصلی خود را طی کنند به بطن پس می زند. این امر همان نارسایی دریچه است.
آخرین دریچه از چهار دریچه که خون را از قلب خارج می کند، دریچه ی آئورت است. اگر نارسایی پیشرفته ی دریچه آئورت دارید، مشکلات احتمالی آن می توانند جدی باشند. پزشکان نارسایی متوسط دریچه ی آئورت را با داروها کنترل می کنند و بیمار را تحت نظر می گیرند.علت نارسایی دریچه آئورت
نارسایی دریچه آئورت دارای چندین علت است. در میان آن ها می توان به موارد زیر اشاره نمود:
#تب روماتیسمی
در صورتی که گلودرد استرپتوکوکی به درستی درمان نشود، می تواند به تب روماتیسمی تبدیل شود. تب روماتیسمی که در گذشته در کودکان شایعتر بود، می تواند به دریچه آئورت آسیب برساند. این بیماری شایع ترین علت نارسایی جدی دریچه آئورت در افراد مسن است.
مقاله پیشنهادی دکتر آرزو خسروی 👈 گلودرد چرکی و احتمال روماتیسم قلبی
# نقص مادرزادی قلب
اکثر دریچه های آئورت دارای سه لت می باشند. یک نقص مادرزادی قلب که شایع هم هست باعث می شود که دریچه ی آئورت دو لتی شود. بسیاری از موارد نارسایی خفیف دریچه آئورت ناشی از همین دریچه آئورت دولتی می باشند.
بیشتر مطالعه کنید 👈 علل و درمان انواع بیماری قلبی مادرزادی
#اندوکاردیت
این عفونت قلب معمولا از سایر قسمت های بدن شروع می شود. باکتری ها از طریق جریان خون به قلب وارد شده و باعث ایجاد آسیب به قلب بویژه در دریچه های آن می شود.
همچنین مطالعه کنید : اندوکاردیت باکتریایی چیست؟ (التهاب درونشامه قلب)
#تنگی دریچه آئورت
این امر زمانی اتفاق می افتد که دریچه آئورت نمی تواند به طور کامل باز شود، زیرا بیش از حد ضخیم و سفت است. گاهاً این وضعیت می تواند مانع از درست بسته شدن دریچه شود.
مطلب مرتبط: تنگی دریچه آئورت چیست و چگونه درمان می شود؟
علائم نارسایی دریچه آئورت
نارسایی دریچه آئورت می تواند برای مدت طولانی هیچ گونه علائم واضحی را ایجاد نکند، همچنین ممکن است به صورت ناگهانی و یا تدریجی به وجود آیند. این علائم عبارتند از:
- درد قفسه سینه که با فعالیت بدتر می شود.
- خستگی
- تنگی نفس
- تورم در مچ پا
- ضربان قلب تند
اگر شما هم علائم ذکر شده را در خود یا اعضای خانواده تان مشاهده می کنید ،جهت بررسی دقیق تر و درمان به موقع به متخصص قلب و عروق مراجعه کنید . جهت دریافت نوبت ویزیت با دکتر آرزو خسروی با مطب تماس بگیرید.
عوامل خطر در ایجاد نارسایی دریچه آئورت
افراد با سابقه ی تب روماتیسمی و بزرگسالان با نقص مادرزادی قلبی شانس بیشتری برای ابتلا به نارسایی دریچه آئورت دارند. همچنین اگر فشار خون بالا دارید به دلیل آسیب به بخشی از شریان آئورت که در مجاورت دریچه است، احتمال ایجاد نارسایی این دریچه در شما بالاست.
افراد مسن بیش تر از سایر گروه های سنی به این وضعیت دچار می شوند، زیرا در طول زمان لت های دریچه به علت کشیدگی های مداوم می توانند فرسوده شوند.
عوارض نارسایی دریچه آئورت
جدی ترین عارضه بالقوه ناشی از نارسایی دریچه آئورت، نارسایی قلبی است که در آن عضله قلب شما ضعیف شده و نمی تواند خون را به درستی به بدن پمپ کند.
نارسایی قلب به نوبه ی خود می تواند به نارسایی دیگر اعضای بدن نیز منجر شود. همچنین خطر ابتلا به اندوکاردیت، عفونت لایه داخلی قلب، در این افراد بیش تر است.
تشخیص بیماری دریچه آئورت در مطب دکتر آرزو خسروی
حتی اگر علائمی هم نداشته باشید، متخصص قلب و عروق می تواند با شنیدن صدای قلب به وسیله گوشی پزشکی نارسایی دریچه آئورت را تشخیص دهد.
#تشخیص با گوشی پزشکی
چنانچه پزشک یک صدای خروش را در فواصل ضربان ها بشنود می تواند به وجود مشکلاتی در دریچه های قلب شک کند. این صدای نشان دهنده ی جریان خون غیرطبیعی در عرض دریچه ها است. اگر او به نارسایی دریچه آئورت شک کند، یک یا چند تست زیر را انجام دهد.
#اکوکاردیوگرافی
با تابش امواج صوتی بر قلب در هنگام ضربان یک تصویر ویدیوئی به دست خواهد آمد. این روش تصویربرداری می تواند به تعیین نارسایی آئورت و شدت آن کمک کند.تست اکو در مطب دکتر خسروی فلوشیپ اکوکاردیوگرافی انجام می شود.جهت دریافت نوبت با مطب تماس بگیرید.

مطلب مرتبط: اکوی قلب (اکوکاردیوگرافی) چگونه انجام می شود؟
#عکس قفسه سینه با اشعه ایکس
این تصویر می تواند بزرگ شدن اندازه ی قلب که احتمالا به علت نارسایی دریچه آئورت ایجاد شده است را، نمایش دهد. همچنین می تواند نشان دهد که آیا ریه های شما تحت تأثیر این خونی که در قلب پس می زند قرار گرفته اند یا خیر.
#قرار دادن سوند یا کاتتر قلبی
پزشک یک لوله انعطاف پذیر به نام کاتتر را از طریق یک شریان وارد قلب می کند. وی می تواند برای گرفتن عکس دقیق تر از دریچه ها و حفرات از ماده ی حاجب رنگی نیز استفاده کند.
درمان بیماری دریچه آئورت در مطب دکتر آرزو خسروی
نارسایی خفیف دریچه آئورت ممکن است نیاز به درمان نداشته و تحت نظر گرفتن بیمار به طور منظم کافی باشد.
#درمان دارویی
اگر فشار خون بالا دارید، ممکن است نیاز به مصرف تعدادی دارو و ایجاد تغییراتی در شیوه ی زندگی خود داشته باشید. پزشک می تواند داروهایی را برای جلوگیری از لخته شدن خون تجویز کند. هنگامی که خون در قلب تجمع می کند، احتمال بیشتری برای لخته شدن و ایجاد حملات قلبی یا سکته مغزی وجود دارد.
#تعویض دریچه آئورت
در موارد جدی تر، تعویض دریچه آئورت می تواند بهترین گزینه ی درمانی باشد. این کار را می توان با روش جراحی سنتی، جراحی باز و یا با یک روش نسبتاً جدیدتر که تعویض دریچه آئورت به وسیله ی سوند است، انجام داد. در روش نوین، قفسه ی سینه باز نمی شود بلکه از طریق یک سوند یا کاتتر که وارد شریان می شود، عمل تعویض دریچه صورت می گیرد. سپس، پس از قرار دادن دریچه ی جایگزین پزشک لوله را خارج می کند.
پیشگیری
هیچ روش تضمین شده ای برای پیشگیری از نارسایی دریچه آئورت وجود ندارد. اگر دچار گلو درد استرپتو کوکی شده اید، قبل از آن که به تب روماتیسمی مبتلا شوید، به پزشک برای درمان مناسب مراجعه کنید. حفظ فشار خون در محدوده ی سالم نیز بسیار مهم است. به طور کلی، برای حفظ سلامت قلب خود، عادات زیر را در خود تقویت کنید :
- انجام فعالیت های ورزشی حداقل 150 دقیقه در هفته
- حفظ وزن سالم
- رعایت یک رژیم غذایی سالم (برنامه ی غذایی مدیترانه ای انتخاب خوبی است)
- سیگار نکشید
دکتر آرزو خسروی متخصص قلب و عروق و فوق تخصص اکوکاردیوگرافی
برای نوبت دهی مطب با شماره 02122894086 تماس بگیرید.
برای مشاهده آدرس مطب روی نقشه کلیک کنید.