فهرست مطالب
Toggleچه داروهایی با وارفارین تداخل دارند؟
قرص وارفارین نیز مانند سایر داروها می تواند با غذاها، داروهای دیگر، ویتامین ها و یا مکمل های گیاهای تداخل داشته باشد. این تداخل می تواند منجر به کاهش اثر وارفارین یا افزایش خطر خونریزی شود. بیش از 120 دارو و ماده غذایی شناخته شده است که می تواند با وارفارین تداخل ایجاد کند.
داروهایی که می توانند با قرص وارفارین تداخل ایجاد کنند شامل:
- بیشتر آنتی بیوتیک ها
- داروهای ضد قارچ مانند فلوکونازول (دیفلوکان)
- آسپرین و یا محصولات حاوی آسپرین
- ایبوپروفن (ادویل، موترین و غیره) یا ناپروکسن سدیم (آلِو، آناپروکس)
- استامینوفن (تیلنول و غیره) یا محصولات حاوی استامینوفن
- داروهای سرماخوردگی و یا آلرژی
- داروهایی که برای ضربان غیر طبیعی قلب استفاده می شوند مانند آمیودارون (کوردارون، پاسرون)
- آنتی اسیدها یا لاکساتیوها
داروهای بسیار دیگری نیز وجود دارند که با وارفارین تداخل ایجاد می کنند. مطمئن باشید که به پزشک، پرستار و یا داروساز مربوطه استفاده از وارفارین توسط خودتان را اطلاع داده باشید.
چه مکمل هایی که با قرص وارفارین تداخل دارند؟
- کوآنزیم Q10 (یوبیدکارنون)
- گیاه دونگ کوئی
- سیر
- گیاه جینکو بیلوبا
- جینسنگ
- چای سبز
- گل راعی
- ویتامین E
مکمل های بسیار زیاد دیگری نیز هستند که باعث ایجاد تداخل با وارفارین می شوند. دقت کنید که حتما می بایست پزشک، پرستار یا داروساز مربوطه در جریان استفاده شما از وارفارین قرار بگیرند.
چه غذاهایی با قرص وارفارین تداخل دارند؟
غذاها و نوشیدنی هایی که ممکن است با وارفارین تداخل داشته باشند شامل:
- میوه کرن بری و یا آب این میوه
- الکل
- غذاهایی که غنی از ویتامین K می باشند مانند دانه سویا، روغن کانولا، اسفناج و بروکلی
- سیر
- شیرین بیان سیاه
پزشکتان ممکن است به شما پیشنهاد کند، بیش از آنکه از غذاهای غنی از ویتامین K اجتناب کنید، سطح این ویتامین را در رژیم غذایی خود را در یک سطح ثابت نگه دارید.
برای کاهش احتمال بروز عوارض جانبی قرص وارفارین، اقدامات زیر را انجام دهید.
- در مورد سایر دارو ها و یا مکمل هایی که در حال مصرف آن هستید، با پزشک خود مشورت کنید. بسیاری از داروها و مکمل ها می توانند تداخلات خطرناکی با قرص وارفارین داشته باشند. اگر نسخه ای جدید از فردی غیر از پزشک معالج خود دریافت کرده اید، ممکن است برای آگاهی از تاثیر یا عدم تاثیر درمان جدید بر روی لخته شدن خون شما، نیاز به انجام آزمایش خون باشد؛ بنابراین می بایست از لزوم انجام این آزمایش اطمینان حاصل کنید.
- پیش از انجام هرگونه عمل جراحی دندان و یا سایر جراحی های پزشکی، استفاده از وارفارین را به پزشک معالج خود اطلاع دهید. ارائه این اطلاعات پیش از انجام کوچکترین اعمال و فرآیندهای پزشکی مانند واکسیناسیون و یا پاکسازی های روتین دندانی نیز مهم و ضروری می باشد. اگر شما مجبور به انجام عمل جراحی هستید، ممکن است نیاز به کاهش و یا قطع دوز وارفارین مصرفی خود حداقل پنج روز پیش از جراحی را داشته باشید. ممکن است پزشک شما داروی جایگزینی مانند هپارین را برای شما تجویز کند که برای مصرف کوتاه مدت پیشنهاد شده و می تواند در دوره عدم مصرف وارفارین بعنوان رقیق کننده خونتان استفاده شود.
- از شرایطی که خطر آسیب را افزایش می دهند پرهیز کنید. از انجام ورزش ها و فعالیت های بدنی که می تواند باعث آسیب رساندن به سر شود می بایست ممانعت شود. درصورتیکه در هنگام راه رفتن شرایط نامتعادل را تجربه کرده و یا سابقه سقوط از ارتفاع را دارید، حتما پزشک خود را مطلع کنید.
- از محصولات آرایشی و بهداشتی مطمئن استفاده کنید. یک مسواک دارای موهای نرم، نخ دندان نرم موم مانند و ریش تراش الکتریکی می تواند مانع خونریزی در بخش های مختلف بدن شما شود.
- مچ بند و یا کارتی به همراه خود داشته باشید که حامل اطلاعات مربوط به مصرف وارفارین توسط شما باشد. این کارت شناسایی می تواند در شرایط اورژانسی به پزشکان و پرستاران بخش اورژانس کمک کند تا از داروهای مصرفی توسط شما مطلع شوند.
- آزمایش حساسیت به وارفارین را انجام دهید. عمده افرادی که وارفارین دریافت می کنند در معرض خطر بالای خون ریزی هستند زیرا ژن این افراد به وارفارین حساس است. اگر عضوی از خانواده شما تجربه اثرات جانبی وارفارین را داشته است، با پزشک خود برای انجام آزمایش ژنتیکی حساسیت به وارفارین مشورت کنید. این آزمایش توانایی تشخیص ژن های احتمالی افزایش دهنده خطر خون ریزی در شما را خواهد داشت.
در صورت فراموش کردن یک دوز وارفارین چه باید کرد؟
هرگز دو برابر مقدار مصرفی مجاز وارفارین را مصرف نکنید. انجام این کار خطر ایجاد اثرات جانبی را به میزان زیادی افزایش خواهد داد.
اگر یک دوز را فراموش کردید، هر زمان که به خاطر آوردید فورا آن را مصرف کنید. اگر تا روز بعد متوجه این موضوع نشدید، سریعا با پزشک خود تماس گرفته تا دستورالعمل لازم را به شما ارائه دهد. اگر پزشک شما در دسترس نبود، دوز قبلی را رها کرده و نوبت جدید را طبق روال پیشین مصرف کنید.
اگر میزان دوز مصرفی شما بر طبق دستورالعمل پزشک معالجتان می باشد، به پرستاران مراقب خود استفاده از وارفارین را اطلاع دهید؛ بنابراین خطر تداخلات دارویی خطرناک و اثرات جانبی ناشی از این دارو برای شما به حداقل خواهد رسید. اگر موضوع نگران کننده ای درباره وارفارین ذهن شما را مشغول کرده است، حتما با پزشک، پرستار و یا داروساز خود درباره آن صحبت کنید.
دکتر آرزو خسروی متخصص قلب و عروق و فلوشیپ اکوکاردیوگرافی
جهت مراجعه حضوری به مطب با شماره 02122894086 تماس بگیرید.